Mesajul meu antidrog

EDIŢIA A XIII–A A CONCURSULUI NAŢIONAL „MESAJUL MEU ANTIDROG” – 2016

Descriere proiect

Asociaţia EIVA Arad în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad, lansează, ediţia a XIII–a a concursului „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!”.

Ediţia a XIII–a a concursului se desfăşoară în intervalul 05 Mai – 29 iulie 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din Municipiul Arad.

„Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Secţiunile ediţiei a XIII-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, sport (tenis de câmp şi baschet), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Proiectul este finanţat prin Centrul Municipal de Cultură Arad, valoarea totală a acestuia este de 11375 RON din care 10000 RON sunt finanţaţi din fonduri publice, iar 1375 RON sunt contribuţia proprie a Asociaţiei E.I.V.A.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

Related Projects

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

All rights reserved | EIVA.RO © 2022 | by AVATAR group

Log in with your credentials

Forgot your details?