LIDERI ÎN ACȚIUNE

Descrierea proiectului

Prin proiectul “Lideri în Acțiune”  implementat de Asociaţia EIVA  şi cofinanţat de Centrul Municipal de Cultură Arad ai oportunitatea să înveți despre oportunități la îndemâna tinerilor din Europa

Cu alte cuvinte, te provocăm să-ți îmbunătățești abilitățile de conducere, în mod concret, învățând lecții valoroase despre ce poți face și care sunt oportunitățile pentru tine la nivel european!

Scopul proiectului

Dezvoltarea capacitatii de intelegere a propriilor nevoi de invatare respectiv autocunoastere

Grup ţintă

Tinerii care fac parte din sistemul de învățământ, au nevoie de sprijin, acesta ar trebui să se axeze pe valorificarea la maxim a programelor de învățare formale și non-formale, permițându-le elevilor/studenților să depășească problemele de învățare și barierele, oferind informații cu privire la modul de dobândire a cunoștințelor care nu sunt predate la școală și furnizând îndrumare privind leadership-ul.

Tinerii care au absolvit o facultate sau se află în câmpul muncii, au nevoie de îndrumare/perfecționare, deoarece, adesea, obiectivele personale de învățare și de viață ale oamenilor nu sunt încă fixate. Cu toate că mediul social îi ajută să își identifice abilitățile individuale și să își stabilească obiectivele, îndrumarea specifică privind învățarea este, de asemenea utilă, apoi în timpul formării profesionale. Continuarea educației sau formării le permite în special tinerilor să identifice căi educaționale diferite, să găsească opțiuni și să-și facă propriile planuri de educație sau formare pe termen lung.

Obiectiv general

Dezvoltarea oportunităţilor de educaţie non-formală adresate tinerilor din Arad .

Obiectiv specific nr.1:

Dezvoltarea capacitații de înțelegere a propriilor nevoi de învățare respectiv autocunoaștere în contextul unor ateliere de educație non formală derulate pe o perioada de 30 zile.

Obiectivul specific nr. 2:Dezvoltarea abilitaților de leadership în rândul a 70 de tineri din Arad în cadrul atelierelor prin activități specifice educației non formală derulate pe o perioadă de 30 zile.

Justificare

Proiectul este relevant faţă de nevoile grupului-ţintă întrucât îşi propune să îi implice pe tineri în activităţi educative non-formale:

  • de realizare a importanţei autocunoasterii din perspectiva propriilor nevoi de învăţare şi dezvoltarea abilităţii de asumare a rolului de lideri în comunitatea lor;
  • de familiarizare cu oportunităţile de învăţare reprezentate de educaţia non-formală;
  • de promovare a valorilor si principiilor de leadership  in comunitatea lor
  • popularizarea in randul tinerilor a oportunităților disponibile tinerilor la nivel european: stagii de învățare, voluntariat sau muncă, diferite tipuri de oportunități care conduc la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor în Europa.

Majoritatea obiectivelor UE se axează pe îmbunătățirea sectorului educației datorită influenței pe care o are asupra creșterii economice prin ocuparea productivă a forței de muncă, competențe, formarea profesională și retenția tinerilor. Inegalitatea de șanse este considerabilă, ceea ce înseamnă că situația socio-economică a copiilor afectează rezultatele academice ale acestora. Capitalul uman este de o importanță esențială în dezvoltarea comunităților. Succesul pe piața muncii este determinat de diferite dimensiuni ale setului de competențe al unei persoane, combinând competențe cognitive, socio-emoționale și competențe specifice activității.

Programul cursului și locația de desfășurare?

Locația: Arad,

Program orar:

– grupa 1-5 (20 de locuri/grupa) zile de desfășurare- 21.06.2018; 22.06.2018; 25.06.2018; 26.06.2018; 27.06.2018;

– de la ora 16.00 – 20:00 sau 12:00- 16:00

Lector: Florina Rădulescu – formator autorizat acreditat ANC si certificat John Maxwell.

Care este tematica abordată?

LIDERI ÎN ACȚIUNE!

Noi venerăm liderii foarte buni şi avem tendinţa să presupunem că realizările lor au apărut indiferent de ajutorul pe care l-au primit de la alţii. Totuşi, adevărul este că nici un lider nu ar fi foarte bun fără susţinerea şi ajutorul colegilor de echipă. Ca şi lideri, voi nu veţi înainta niciodată până ce oamenii voştri nu vor fi în spatele vostru.

Cu alte cuvinte, te provocăm să-ți îmbunătățești abilitățile de leadership, prin învățarea unor lecții valoroase pe care îi vei parcurge la acest Game&Learn care este un program de dezvoltare a abilităților de lideri pe baza cărţii Leadership Gold de John Maxwell şi susţinut de Florina Rădulescu membru certificat John Maxwell.

14 Lecții de Leadership
Activităţi specifice Game&Learn: jocul Leadership Game

Dacă Sunteţi Singuri în Vârf, Ceva nu Faceţi Corect
Singurătatea nu este o cerinţă a leadershipului; este o consecinţă a egoismului.

Cei Mai Buni Lideri Sunt Cei Care Ascultă
Liderii îşi evidenţiază discipolii prin faptul că acordă atenţie informaţiilor de la aceştia şi grijilor lor.

Intraţi în Zonă şi Rămâneţi Acolo
Succesul începe când vă ştiţi scopul în viaţă şi începeţi să vă dezvoltaţi la potenţial maxim în zona punctelor voastre forte.

Principala Responsabilitate a Unui Lider este să Definească Realitatea
Liderii buni îşi echilibrează visele cu o doză solidă de realism.

Pentru a Vedea cum se Descurcă Liderul, Uitaţi-vă la Oameni
Dacă vreţi să ştiţi dacă un lider are success şi este eficient, nu vă uitaţi doar la ea; uitaţi-vă la sănătatea oamenilor pe care îi conduce.

Continuaţi să Învăţaţi pentru a Continua să Conduceţi
Secretul succesului poate fi găsit în agendele zilnice ale oamenilor.

Liderii Ies în Evidenţă în Perioadele Dificile
Cei mai buni lideri îşi arată meritul în creuzetul vieţii. Ei păşesc înainte pentru a face alegeri dificile şi ei îşi asumă responsabilitatea pentru deciziile pe care le iau.

Oamenii Părăsesc Oameni, Nu Companii
Dorinţa de a pleca spre pajişti mai verzi este adesea motivată de nevoia de a scăpa de cineva. Oamenii îi părăsesc pe lideri, nu companiile.

Fiţi Persoane care se Conectează, Nu Doar Persoane care se Caţără
Cea mai bună bază pentru influenţa unui lider vine din relaţiile pe care acesta le stabileşte cu adepţii.

Întotdeauna Persoana Cel Mai Greu deCondus Sunteţi Voi Înşivă
Pentru a avea success în orice întreprindere, trebuie să învăţăm cum să nu ne stăm în cale.

Momentele Definitorii vă Definesc Leadershipul
Alegerile pe care le facem în momentele critice ne formează şi îi informează pe alţii despre adevărata noastră natură.

Când Primiţi Un Şut, Ştiţi că Sunteţi în Faţă
Când sunteţi in faţa mulţimii, orice faceţi atrage atenţia.

Pentru Tot Ceea Ce Câştigaţi, Renunţaţi la Ceva
Renunţaţi la ceea ce aveţi astfel încât să vă puteţi întinde după ceva nou.

Nu Munciţi Nici o Zi în Viaţa Voastră
Pasiunea îi face pe lideri să continue când alţii renunţă.
Adu cu tine multă voie bună!

POVESTEA ”LIDERI ÎN ACȚIUNE!”

 

”Dacă nu lupți pentru ceea ce vrei, meriți ceea ce ai!” John Maxwell

 

Timp de 30 de zile, grație proiectului cofinanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Asociatia EIVA, am desfășurat pentru tinerii din Arad sesiuni de învățare prin joc- Game&Learn- ce au avut ca temă principală oportunitățile disponibile tinerilor la nivel european si leadership-ul.

În cadrul sesiunilor am văzut un remarcabil spirit de lideri manifestat de participanți. Extrem de deschiși la nou, dornici să se afirme să aducă un plus de valoare în comunitatea lor, fiecare acolo unde activează, foarte capabili și cu un puternic simț al apartenenței față de Arad.

Au avut loc numeroase momente de conștientizare, într-o atmosferă relaxantă și plină de umor pe alocuri, momente de autocunoaștere, de învățare de la ceilalți și de împărtășire a unor experințe proprii extraodinare ce au dat o nouă perpectivă vieții pentru cei prezenți.

Partenerii noștri implementarea activităților au fost Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad și Liceul de Transporturi Auto Henri Coandă din Arad.

Tinerii participanti au descoperit numeroase exemple de tineri care au exploatat oportunitatile disponibile la nivel european și au dezbătut numeroase subiecte prin care au reușit să își cristalizeze mai bine propria viziune prin autocunoaștere.

Au înțeles că un rol important în leadership este leadershipul personal, că cea mai înaltă formă de leadership este să te conduci pe tine însuți spre propriile obiective și că asumarea responsabilității rolului de lider în comunitate  este un obiectiv înalt.

Au trecut la un nou nivel de înțelegere privind capacitatea de luare a deciziilor în mod conștient în vederea parcurgerii drumului de urmat atât în viața personală cât și în cea profesională.

Tinerii au desoperit principalele programe și platforme dedicate tinerilor la nivel european:

  1. Erasmus + cu stagii de învățare și schimburi interculturale în toate țările Europei
  2. Corpul European de Solidaritate cu facilitarea acțiunilor prin care tinerii pot să învețe și să se implice concret  în viața comunităților din Europa
  3. Eurodesk – serviciul european de învățare care prezintă toate oportunitățile disponibile tinerilor din Europa.

În urma acestor sesiuni am avut un feedback excelent din partea celor prezenți, liderii plecând cu o puternică dorință de acțiune și îmbunătățire continuă.

Proiect finantat de catre Centrul Municipal de Cultura Arad din linia bugetara proiecte de tineret - invatamant - recreative 2018

Related projects

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

All rights reserved | EIVA.RO © 2022 | by AVATAR group

Log in with your credentials

Forgot your details?