GamEducation

Project Description and Details

GamEducation project developed under the following framework of activities:

1. Educational activities with children and teens, with special needs in the Special School (CSEI);

2. Activities in the Board-game Centre;

3. Educational activities for homeless children  and youngster, in partnership with Vis de copil Foundation;

4. Foreign language workshops

The methodology to be used in the project is based on non formal education settings, and the promoters will use the game in order to produce competences and educational outcomes for volunteers and beneficiaries as well.

The visibility of the project and Erasmus + Program will have an important dimension in the project, having in mind the aim to foster the participation of Romanian youngsters in the European Voluntary Service.

The project will create a learning setting for volunteers and beneficiaries of the activity (children and youths) as well as for working teams, direct beneficiaries from Arad and whole community.

Our local partners are: Educational Centre for children with special needs, County Network for Inclusive Education, Elena Ghiba Birta College, Vis de Copil (A child dream) Foundation.

Project promoters are following EVS youth organisations:

– EIVA Association – Romania

– ASOCIACION BUILDING BRIDGES – Spain

– ASSOCIAZIONE CULTURALE STRAUSS – Italy

– Leo Lagrange Dijon – France

– You in Europe – Greece

 

 

Asociaţia EIVA  a realizat începând cu luna Septembrie 2017 un proiect educațional finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Programului Erasmus+, Acțiunea-cheie 1: Mobilitatea persoanelor în scopul învățării– Serviciul European de Voluntariat.

Timp de 9 luni, 4 tineri din Franţa, Spania, Italia și Grecia au locuit în Arad și au realizat diferite programe educative cu copii și tineri din instituții școlare arădene și în cadrul unor alte instituții sau organizații locale.

Activitatea principală a avut loc în colaborare cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă unde cei patru tineri au realizat în fiecare săptămână de școală activități educative sub coordonarea profesorilor Trif Cătălin, Porușnicu Bianca și Pădureanu Felicia. Pe lângă această activitate principală, cei patru voluntari au organizat ateliere bazate pe utilizarea jocurilor de societate la sediul organizatiei, în licee din Arad și la sediul Bibliotecii Județene AD Xenopol. Voluntarii au realizat și ateliere destinate cadrelor didactice (în contexte facilitate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad) în care tematica a fost legată de utilizarea și adaptarea metodelor specifice educației nonformale în contextul învățământului formal.

Parteneri principali pentru realizarea atelierelor educaționale cu jocuri de societate au fost:

  • Colegiul Național Elena Ghiba Birta
  • Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad
  • Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Henri Coandă Arad

Pe durata celor 9 luni petrecute în Arad cei patru voluntari au avut și oportunitatea de a călători, explorând diferite locuri din România, legând prietenii și dezvoltând competențe care să sprijine dezvoltarea lor personală și profesională. Toate acțiunile au fost relizate în cheia voluntariatului și a facilitării învățării din orice experiență. Voluntarul Mathieu Thiriet, sub coordonarea doamnei profesoare Filip Adriana a realizat activități de pregătire practică în utilizarea limbii franceze cu elevi ai Colegiului Național Moise Nicoară, iar Voluntara Alessia Guidi a realizat o acțiune de colectare îmbracăminte pentru beneficiari ai Asociației ”Vis de copil”.

Prezența și contribuția voluntarilor la clasă și la programul after-school a crescut calitatea serviciului educativ oferit copiilor. Pe lângă activitățile săptămânale volutarii au promovat on-line si direct proiectul lor susținând prezentări și ateliere, au participat la conferințe, evenimente, simpozioane tematice organizate în Arad.

La finalul stagiului voluntarii au primit un certificat de recunoaștere a competențelor dobândite în acest proiect, denumit Youthpass.

Pentru ca toate acestea să se întâmple timp de 9 luni voluntarii au fost sprijiniți de echipa asociației, profesor de limba română, mentor, facilitatori si colaboratori din instituțiile în care voluntarii au activat. Tuturor le mulțumim pentru efortul și sprijinul pe care l-au oferit.

 

Related projects

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

All rights reserved | EIVA.RO © 2022 | by AVATAR group

Log in with your credentials

Forgot your details?