LIDERI ÎN ACȚIUNE

Puţini Oameni au Succes Dacă nu Sunt Mulţi Oameni Care să Vrea Acest Lucru

Descrierea proiectului

Prin proiectul “Lideri în Acțiune”  implementat de Asociaţia EIVA  şi cofinanţat de Centrul Municipal de Cultură Arad ai oportunitatea să înveți despre cum liderii reușesc să obțină rezultate.

Cu alte cuvinte, te provocăm să-ți îmbunătățești abilitățile de conducere, în mod concret, învățând lecții valoroase de leadership la acest Game&Learn!

Scopul proiectului

Dezvoltarea capacitatii de intelegere a propriilor nevoi de invatare respectiv autocunoastere si intelegerea rolului pe care Aradul l-a avut in infaptuirea Marii Uniri prin liderii locali ai vremii. O altă nevoie, este cea de dezvoltare a abilităților de leadership.

Grup ţintă

Tinerii care fac parte din sistemul de învățământ, au nevoie de sprijin, acesta ar trebui să se axeze pe valorificarea la maxim a programelor de învățare formale și non-formale, permițându-le elevilor/studenților să depășească problemele de învățare și barierele, oferind informații cu privire la modul de dobândire a cunoștințelor care nu sunt predate la școală și furnizând îndrumare privind leadership-ul.

Tinerii care au absolvit o facultate sau se află în câmpul muncii, au nevoie de îndrumare/perfecționare, deoarece, adesea, obiectivele personale de învățare și de viață ale oamenilor nu sunt încă fixate. Cu toate că mediul social îi ajută să își identifice abilitățile individuale și să își stabilească obiectivele, îndrumarea specifică privind învățarea este, de asemenea utilă, apoi în timpul formării profesionale. Continuarea educației sau formării le permite în special tinerilor să identifice căi educaționale diferite, să găsească opțiuni și să-și facă propriile planuri de educație sau formare pe termen lung.

Obiectiv general

Dezvoltarea oportunităţilor de educaţie non-formală adresate tinerilor din Arad prin metoda Game&Learn.

Obiectiv specific nr.1:Pe parcursul a 5 zile încadrate în perioada (20-29 iunie 2018), creşterea în rândul a  100 de tineri, din care 60% cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 ani, din Municipiul Arad a capacităţii de înţelegere a propriilor lor nevoi de învăţare,respectiv autocunoastere si intelegerea rolului pe care Aradul l-a avut in infaptuirea Marii Uniri prin liderii locali ai vremii.

Obiectul specific nr.2:  Pe parcursul a 5 zile încadrate în perioada (20-29 iunie 2018)  în rândul a 100 de tineri, din care 60% cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 ani, din Arad a capacităţii de a fi lideri în comunitatea lor.

Justificare

Proiectul este relevant faţă de nevoile grupului-ţintă întrucât îşi propune să îi implice pe tineri în activităţi educative non-formale:

  • de realizare a importanţei autocunoasterii din perspectiva propriilor nevoi de învăţare şi dezvoltarea abilităţii de asumare a rolului de lideri în comunitatea lor;
  • de familiarizare cu oportunităţile de învăţare reprezentate de educaţia non-formală;
  • de promovare a valorilor si principiilor de leadership  in comunitatea lor
  • popularizarea in randul tinerilor a rolului pe care Aradul l-a avut în infaptuirea Marii Uniri prin liderii locali ai vremii si promovarea de catre participanti a valorilor si principiilor ce au stat la baza acesteia

În România educaţia este esențială pentru strategia guvernului de îndeplinire a obiectivelor Europa 2020. Majoritatea obiectivelor UE se axează pe îmbunătățirea sectorului educației datorită influenței pe care o are asupra creșterii economice prin ocuparea productivă a forței de muncă, competențe, formarea profesională și retenția tinerilor. Inegalitatea de șanse este considerabilă, ceea ce înseamnă că situația socio-economică a copiilor afectează rezultatele academice ale acestora. Capitalul uman este de o importanță esențială în dezvoltarea comunităților. Succesul pe piața muncii este determinat de diferite dimensiuni ale setului de competențe al unei persoane, combinând competențe cognitive, socio-emoționale și competențe specifice activității.

Activităţile proiectului

Informaţii generale curs: GAME&LEARN “LIDERI ÎN ACȚIUNE!” –   20-29 IUNIE 2018

Criterii de eligibilitate: – candidatul este un tânăr/ă cu vârsta între 14-35 ani

  • formularul de candidatură este completat la toate secţiunile obligatorii
  • în limita locurilor disponibile – 40 locuri- acestea vor putea fi ocupate şi de persoane peste 35 de ani.

Documente solicitate de la participant- copie carte de identitate

Ce costuri presupune participarea la curs?

Pentru curs desfăşurat prin metoda non-formală Game&Learn NUse percepe o taxă de participare,iar costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de Asociația EIVA, prin proiectul Lideri în Acțiune! cofinanțat de către Centrul Municipal de Cultură Arad.

Beneficii participanţi:

Pe toată durata sesiunilor de Game&Learn participanţii vor conştientiza motivele pentru care majoritatea oamenilor nu reuşesc să-şi realizeze potenţialul şi vor învăţa prin metode non-formale cum să-şi cristalizeze viziunea prin autocunoaştere şi cum să-şi asume responsabilitatea rolului de lideri în comunitatea lor.

De asemenea îşi vor creşte capacitatea de luare a deciziilor în mod conştient în vederea parcurgerii drumului de urmat în viata  personală şi  profesională.

Alte informaţii

La finalul cursului se va elibera o diplomă de participare la cursul “Lideri în Acțiune!”

Cum mă înscriu?

Dacă dorești să participi la cursul “Lideri în Acțiune!”, te rugăm să completezi formularul online de înscriere accesând următorul link  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDh5vFIGTgslh-KBy5tP1Izzi1a06f46wHCwUmHhKcQV1FRw/viewform

Înscrierile se fac online până la data de 20.06.2018 ora 12:00.

Procedura de înscriere

Se va face online, accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDh5vFIGTgslh-KBy5tP1Izzi1a06f46wHCwUmHhKcQV1FRw/viewform

candidatul va furniza date de identificare cerute în formular.

Selecția participanților va fi transparentă pe principiul primul venit- primul înscris.

(a)Candidații vor depune cererea de înregistrare online până la data de 20.06.2018 ora 12:00.

(b) Rezultatul selecției se va publica pe website-ul http://eiva.ro până la data de 21.06.2018, ora 15.00. Se vor selecta 100 de participanţi şi 3 participanţi de rezervă în cazul în care unii dintre participanții înscriși se retrag.

Programul cursului și locația de desfășurare?

Locația: Arad,

Program orar:

– grupa 1-5 (20 de locuri/grupa) zile de desfășurare- 21.06.2018; 22.06.2018; 25.06.2018; 26.06.2018; 27.06.2018;

– de la ora 16.00 – 20:00 sau 12:00- 16:00

Lector: Florina Rădulescu – formator autorizat acreditat ANC si certificat John Maxwell.

Care este tematica abordată?

LIDERI ÎN ACȚIUNE!

Noi venerăm liderii foarte buni şi avem tendinţa să presupunem că realizările lor au apărut indiferent de ajutorul pe care l-au primit de la alţii. Totuşi, adevărul este că nici un lider nu ar fi foarte bun fără susţinerea şi ajutorul colegilor de echipă. Ca şi lideri, voi nu veţi înainta niciodată până ce oamenii voştri nu vor fi în spatele vostru.

Cu alte cuvinte, te provocăm să-ți îmbunătățești abilitățile de leadership, prin învățarea unor lecții valoroase pe care îi vei parcurge la acest Game&Learn care este un program de dezvoltare a abilităților de lideri pe baza cărţii Leadership Gold de John Maxwell şi susţinut de Florina Rădulescu membru certificat John Maxwell.

14 Lecții de Leadership
Activităţi specifice Game&Learn: jocul Leadership Game

Dacă Sunteţi Singuri în Vârf, Ceva nu Faceţi Corect
Singurătatea nu este o cerinţă a leadershipului; este o consecinţă a egoismului.

Cei Mai Buni Lideri Sunt Cei Care Ascultă
Liderii îşi evidenţiază discipolii prin faptul că acordă atenţie informaţiilor de la aceştia şi grijilor lor.

Intraţi în Zonă şi Rămâneţi Acolo
Succesul începe când vă ştiţi scopul în viaţă şi începeţi să vă dezvoltaţi la potenţial maxim în zona punctelor voastre forte.

Principala Responsabilitate a Unui Lider este să Definească Realitatea
Liderii buni îşi echilibrează visele cu o doză solidă de realism.

Pentru a Vedea cum se Descurcă Liderul, Uitaţi-vă la Oameni
Dacă vreţi să ştiţi dacă un lider are success şi este eficient, nu vă uitaţi doar la ea; uitaţi-vă la sănătatea oamenilor pe care îi conduce.

Continuaţi să Învăţaţi pentru a Continua să Conduceţi
Secretul succesului poate fi găsit în agendele zilnice ale oamenilor.

Liderii Ies în Evidenţă în Perioadele Dificile
Cei mai buni lideri îşi arată meritul în creuzetul vieţii. Ei păşesc înainte pentru a face alegeri dificile şi ei îşi asumă responsabilitatea pentru deciziile pe care le iau.

Oamenii Părăsesc Oameni, Nu Companii
Dorinţa de a pleca spre pajişti mai verzi este adesea motivată de nevoia de a scăpa de cineva. Oamenii îi părăsesc pe lideri, nu companiile.

Fiţi Persoane care se Conectează, Nu Doar Persoane care se Caţără
Cea mai bună bază pentru influenţa unui lider vine din relaţiile pe care acesta le stabileşte cu adepţii.

Întotdeauna Persoana Cel Mai Greu deCondus Sunteţi Voi Înşivă
Pentru a avea success în orice întreprindere, trebuie să învăţăm cum să nu ne stăm în cale.

Momentele Definitorii vă Definesc Leadershipul
Alegerile pe care le facem în momentele critice ne formează şi îi informează pe alţii despre adevărata noastră natură.

Când Primiţi Un Şut, Ştiţi că Sunteţi în Faţă
Când sunteţi in faţa mulţimii, orice faceţi atrage atenţia.

Pentru Tot Ceea Ce Câştigaţi, Renunţaţi la Ceva
Renunţaţi la ceea ce aveţi astfel încât să vă puteţi întinde după ceva nou.

Nu Munciţi Nici o Zi în Viaţa Voastră
Pasiunea îi face pe lideri să continue când alţii renunţă.
Adu cu tine multă voie bună!

Proiect finantat de catre Centrul Municipal de Cultura Arad din linia bugetara proiecte de tineret - invatamant - recreative 2018

Related Projects

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

All rights reserved | EIVA.RO © 2018 | by AVATAR group

Log in with your credentials

Forgot your details?