#IPS4NEETS

Descrierea proiectului

Obiectivul principal al proiectului urmărește îmbunătățirea practicilor de consiliere și orientare profesională a 20 de experți din Slovenia, România și Ungaria prin valorificarea și adaptarea Modelului Aprofundat (MM) și a metodei de Sprijin și Plasare Individuală (IPS) pentru utilizarea lor pe o Platforma web (EYTP) în activitatea de sprijinire a tinerilor NEET. Implementarea acestor metode va crește numărul tinerilor angajați sau formați, cu vârsta între 18 – 24 de ani, care momentan nu studiază sau nu lucrează.

 

Proiectul se adresează experților care oferă consiliere pentru tineri, până în 24 de ani, care nu au un loc de muncă sau nu sunt înrolați într-un sistem de educație denumiți în continuare tineri NEET, precum și tinerilor NEET.
Proiectul are două domenii de intervenție:

1) Inovație și explorare

Caracterul innovator al proiectului este dat de dezvoltarea platformei web – EYTP, care va fi instrumentul principal în activitatea de consiliere. Toate materialele și resursele cu metodele MM și IPS, vor fi disponibile online, în limbile oficiale ale țărilor partenere în proiect.

2) Transferul de bune practici

Proiectul urmărește transferul cunoștințelor de specialitate în utilizarea MM și IPS folosite cu succes în Norvegia, prin implementarea și adaptarea metodei la contextul țărilor partenere. Metoda IPS se bazeză pe abordarea integrată de sprijin pentru  tinerii NEET în dobândirea și păstrarea unui loc de muncă.

Modelul Aprofundat (MM) presupune sprijinirea tinerilor NEET pe o anumită perioadă de timp în care se pune accent pe motivare și suport utilizând modelul IPS. Din combinarea celor două metode MM și IPS va rezulta o metodologie de consiliere în două etape, pentru orientare profesională și pentru angajrea tinerilor NEET. Estimăm faptul că aplicarea cu succes acestei metodologii pe platforma EYTP, va asigura diseminarea către alte organizații / institutii din domeniu, contribuind la maximizarea  durabilitatea proiectului.

Perioada proiectului: 1.9.2018 – 31.8.2021, respectiv 36 luni.

Universitatea din Ptuj – Slovenia

Fonix – Norvegia

Asociația EIVA – România

InterRegio Forum Association – Ungaria

Tesla Technologies – Spania

 

 

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

All rights reserved | EIVA.RO © 2019 | by AVATAR group

Log in with your credentials

Forgot your details?